Файл хостинг афилиейт програма на Hotfile.com

Hotfile

Hotfile

Hotfile.com предлага безплатен файл хостинг, като също има и афилиейт програма.

Идеята е да качите файлове при тях, след това да поставите линкове към тях на вашият сайт (примерно) и вашите посетители да свалят тези файлове от техния сайт. Когато те го посетят, те трябва да изберат дали да го свалят безплатно или да закупят премиум акаунт. Ако изберат безплатното сваляне, което е много по-вероятно, трябва да изчакат преди да започне свалянето и също ще се сваля с по-ниска скорост.

Hotfile.com печелят ако успеят да накарат вашите посетители да закупят премиум акаунт, със който няма да им се налага да чакат при свалянето и също ще се сваля с по-висока скорост.

Вие печелите определена сума за всеки 1000 сваляния, които са завършени до край. Ако потребителя само отиде на страницата и я напусне понеже вижда че трябва да чака преди да започне свалянето, то не печелите нищо. Също ако по средата на свалянето той го прекъсне, отново не печелите.

Сумата за 1000 сваляния зависят от вашият ранк и от това колко са големи файловете. В сайтът им има табличка със сумите. Започват от $2 и стигат до $15 (поне в момента е така).

В началото започвате с ранг Bronze, но след малко минавате на най-ниския Copper.  Рангът ви зависи от това, колко премиум акаунти сте продали и също от коефициента качени файлове/брой сваляния.

Освен от самите сваляния печелите и от продадени акаунти и от хора, които сте препратили и са се регистрирали като партньори и са започнали да печелят. Вие вземате определен процент от техните печалби.

Плащането става по PayPal, WebMoney или EPassporte. Има и статистика за всеки ден колко сваляния имате,  и на кои файлове.

Аз лично много не харесвам тази афилиейт програма, предимно заради тези рангове. Ако сте нисък ранг печалбите ви ще са доста ниски. Аз предпрочитам подобната афилиейт програма SharingMatrix, но вие пробвайте и двете и вижте с коя ще печелите повече.

Comments are closed.